Nyanserad, ungdomlig, fruktig doft med inslag av mörka bär, fat, ceder och tobak. Fruktig, nyanserad och generös smak med fin balans, inslag av björnbär, cassis, fat, tobak, mörk choklad och salvia. Lång, nyanserad eftersmak.
Produktion
Druvorna fick jäsa enbart med hjälp av den naturliga jästen. Efter avslutad jäsning lagrades vinet i 18 månader på franska ekfat, varav hälften av faten var nya. Ingen klarning eller filtrering genomfördes innan buteljeringen.
Kul att veta
Snowden Vineyards drivs idag av andra och tredje generationens vinproducenter. Vinmakare är Diana Snowden Seysses. Hon tog oenologiexamen från University of California år 2001 och arbetade under sina studier på flera välrenommerade vingårdar i både Napa Valley och Bourgogne. Sedan 2003 är Diana också vinmakare på en av de främsta vinegendomarna i Bourgogne; Domaine Dujac. På Snowden Vineyards har hon arbetat som vinmakare sedan 2005.