Fruktig doft med inslag av björnbär, plommon, viol, fat, kryddor och örter. Smakrik och elegant med silkeslen tanninstruktur. Lång harmonisk eftersmak.
Produktion
Druvorna avstjälkades innan de pressades skonsamt. Musten fick sedan jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar. Naturlig malolaktisk jäsning i ekfat.
Vinet har lagrats 22 månader i franska 225L ekfat, varav 77% var nya och resterande del var andragångsfyllda fat.
Vingårdarna Via Bolgherese och La Sondraie omfattar totalt 15 hektar och ligger i väst- och sydvästläge. Vinstockarna har en medelålder av 21 år.
Passar till
Serveras vid 16-18°C i stora rödvinsglas till maträtter av nöt, lamm, kalv eller fläsk, gärna grillat, eller varför inte en lammlägg eller klassikern ossobuco? Vinet passar även bra till lagrad parmesan, mellanlagrad fårost eller rökt ricotta.