Nyhet

logo
Ekologisk
Sophenia Synthesis Malbec

Årgång:

2021

Sophenia Synthesis Malbec

Italien


269,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Intensiv röd färg med en intensiv aromatisk expression med blommiga inslag som viol, lavendel, rosor, kryddiga dofter som svartpeppar kombinerat med mogna röda frukter, plommon och körsbär. Dess lagring i franska fat ger den eleganta rökiga och tobaksaromer kombinerat med toner av mocca. På gommen presenterar den en söt och generös frukt, full och koncentrerad kropp med en ihållande och elegant avslutning.

Produktion

Malbec-druvorna skördas från en uppdelad tomt beroende på markens homogenitet. Den minst livskraftiga zonen skördas manuellt i mars, den mest livskraftiga i april. Urvalet av druvklasar görs i vingården och på en selektionstabell vid behov. Vinmakning med gravitationstankplacering och 5 dagars kall maceration. Jäsning med naturliga jäststammar vid 25-30 grader. Efter jäsning följer ytterligare maceration i varierande tid beroende på smakprofil. Vinet lagras därefter i franska ekfat i 14 månader.

Passar till

Till medelkraftiga och lite kraftigare anrättningar på mörkt kött samt utvalda ostar.

LammNötköttViltPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Finca SOPHENIA är en framstående vingård i Argentina, känt för högkvalitativa viner. Roberto Luka grundade vingården 1997 i Gualtallary, Tupungato, Mendoza, en region som snabbt fick internationell uppskattning. Vinerna nådde över 25 länder sedan de började säljas globalt 2004. Roberto Luka, med gedigen erfarenhet inom vinindustrin, har varit VD för en av de största vinexportföretagen och även president för Wines of Argentina. Namnet SOPHENIA kommer från hans partners dotter, Sophia, och hans egen dotter, Eugenia, som nu representerar nästa generation av entreprenörer inom vin. Gualtallary i Uco Valley, Mendoza, ger idealiska förhållanden för druvornas långsamma mognad och resulterar i viner med unik fräschör och mineralitet. Höjd, klimat och speciell jordmån ger vinerna intensiva smaker, elegant struktur och distinkta tanniner. Finca SOPHENIAs 130 hektar vingårdar har utmärkt naturlig dränering och planterades med noggrant utvalda franska kloner på amerikanska rotstockar. De odlar Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay och Sauvignon Blanc. Malbec-området är reserverat för växter från Mendoza med låg produktivitet och aromatiska egenskaper. Bevattningsvattnet från Andernas snö ger små bär och låg produktion per hektar, vilket resulterar i viner med komplexitet, hög fruktintensitet och god lagringspotential. Finca SOPHENIA, med sitt fokus på terroir och innovativa odlingsmetoder, är en av Argentinas främsta vinproducenter.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Volym

0,75 l

Varumärke

Finca Sophenia

Förslutning

Naturkork

Region

Argentina - Cuyo - Mendoza

Druva

Malbec