Djupt rubinröd i glaset, är detta rika men parfymerade vin en karusell av dofter som börjar med svarta vinbär och violer och övergår till koncentrerad cederträ och blyertspenna. Vågor av björnbär och cederträ dansar över gommen, ackompanjerade av mjuka, mogna tanniner. Vinet är energiskt och härligt smidigt och avslutas i en långt och balanserat.
Produktion
Nyckeln till ett utmärkt rött vin är uppmärksamhet på detaljer. När druvorna väljs för hand och avstjälkas i vinkällaren, sorteras de individuellt för att säkerställa att endast de bästa färgade och storleksmässigt lämpliga frukterna väljs ut. Jäsningen ägde rum i rostfria fermenteringskärl i 24 dagar med en förlängd maceration av skalen i 15 dagar. Vinet buteljerades sedan i 70% nya franska ekfat i 26 månader. Urvalet av fat gjordes för att skapa den perfekta blandningen från den ursprungliga vingårdsplatsen.
Passar till
Ett måste till kött. Servera med grillad entrecôte eller ryggbiff och parmesan-truffle pommes frites eller som ett välkomnande tillbehör till en kraftig rostad grönsakscassoulet.
Kul att veta
Som en stolt sydafrikansk vingård med anor från 1692 hyllar 21 Gables-sortimentet Spiers vintillverkningsarv på över 300 år. De 21 arkitektoniskt betydelsefulla gavlarna bevaras fortfarande på egendomen idag. Framträdande sedan slutet av 1800-talet har Cabernet Sauvignon traditionellt använts för att skapa några av Sydafrikas mest prestigefyllda röda viner. Beundrad för sin anpassningsförmåga är den idag landets mest omfattande röda druva. 21 Gables Cabernet Sauvignon erbjuder en elegant fatad karaktär som är stor, kraftfull och magnifikt smakfull.