Nyhet

logo
Vegan
Spier 21 Gables Cabernet Sauvignon

Årgång:

2018

Spier 21 Gables Cabernet Sauvignon

Sydafrika


349,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Djupt rubinröd i glaset, är detta rika men parfymerade vin en karusell av dofter som börjar med svarta vinbär och violer och övergår till koncentrerad cederträ och blyertspenna. Vågor av björnbär och cederträ dansar över gommen, ackompanjerade av mjuka, mogna tanniner. Vinet är energiskt och härligt smidigt och avslutas i en långt och balanserat.

Produktion

Nyckeln till ett utmärkt rött vin är uppmärksamhet på detaljer. När druvorna väljs för hand och avstjälkas i vinkällaren, sorteras de individuellt för att säkerställa att endast de bästa färgade och storleksmässigt lämpliga frukterna väljs ut. Jäsningen ägde rum i rostfria fermenteringskärl i 24 dagar med en förlängd maceration av skalen i 15 dagar. Vinet buteljerades sedan i 70% nya franska ekfat i 26 månader. Urvalet av fat gjordes för att skapa den perfekta blandningen från den ursprungliga vingårdsplatsen.

Passar till

Ett måste till kött. Servera med grillad entrecôte eller ryggbiff och parmesan-truffle pommes frites eller som ett välkomnande tillbehör till en kraftig rostad grönsakscassoulet.

LammNötköttViltLabel: Ost

Kul att veta

Som en stolt sydafrikansk vingård med anor från 1692 hyllar 21 Gables-sortimentet Spiers vintillverkningsarv på över 300 år. De 21 arkitektoniskt betydelsefulla gavlarna bevaras fortfarande på egendomen idag. Framträdande sedan slutet av 1800-talet har Cabernet Sauvignon traditionellt använts för att skapa några av Sydafrikas mest prestigefyllda röda viner. Beundrad för sin anpassningsförmåga är den idag landets mest omfattande röda druva. 21 Gables Cabernet Sauvignon erbjuder en elegant fatad karaktär som är stor, kraftfull och magnifikt smakfull.

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

14,5 %

Volym

750 ml

Varumärke

Spier

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

South Africa - Western Cape - Western Cape

Druva

Cabernet Savignon