Denna Shiraz uppvisar en varm djuphet av intensiv mullbär, plommon och söt krydda. De röda björnbärsfrukterna fortsätter i smaken och avslutas med en mjuk, len avslutning.
Produktion
De ekologiskt odlade druvorna skördades vid optimal mognad, avstjälkades och krossades i rostfria ståltankar. Jäsningen pågick i upp till 12 dagar på skalen, varefter 20% av vinet mognades i neutrala fat och de återstående 80% mognades i rostfria ståltankar med franska ekspjälkar för att komplettera vinets smakprofil och längd.
Passar till
Passar utmärkt med korv, charkuterier och tapas.
Kul att veta
Från terroir obegränsad av konstgjorda bekämpningsmedel, svampmedel och gödsel. De ekologiskt odlade vingårdarna vårdas i kalkrika röda Karoo-jordar i Olifantsrivier-regionen. De certifierat ekologiskt odlade druvorna kommer från vinstockar som först planterades 1996. Den genomsnittliga årliga nederbörden för dessa vingårdar varierar mellan 100 mm och 150 mm.