Woodbridge by Robert Mondavi Zinfandel har en stor, fruktig och doft av mörka bär, körsbär, svart te, kryddor och vanilj. Generös smak med massor av frukt och viss syltighet. Dock finns det en bra syra som balanserar upp det hela. Mjuka tanniner och en lång fruktig eftersmak.
Produktion
89% av druvorna kommer från Lodi, 7% från San Joacquin 3% från Dorado och 1% från Mendocino County. Jordmånen i vingårdarna i Lodi är sandig och lerrik med mycket organiska inslag. Efter skörd avstjälkades druvorna och krossades lätt varpå man jäste musten vid 30°C. En del av vinet har förlängd skalkontakt för att på ett naturligt sätt avrunda tanninerna. Vinet genomgår malolaktisk jäsning och lagras sedan på franska och amerikanska fat.
Passar till
Smakrika kötträtter av både nöt, fläsk och lamm. Även mycket god till lagrade hårdostar. Varför inte servera glacerade revbensspjäll med coleslaw sallad och bakad potatis.
Kul att veta
Woodbridge Winery gör generösa och prisvärda viner för vanliga plånböcker. 1979 köpte Robert Mondavi vinkollektivet Cherokee i närheten av Lodi och döptes om till Woodbridge Winery. Här görs prisvärda viner för vanliga plånböcker. I och med det gick han också tillbaks till sina rötter eftersom han växte upp med sina föräldrar i LodiRobert Mondavi en pionjär och innovatör Robert Mondavis föräldrar härstammade från Marche i Italien och byggde upp en framgångsrik affärsrörelse där man paketerade frukt som sen skeppades vidare. Mestadels var det druvor som fraktades till östkusten för tillverkning av vin. Robert började på företaget 1937 efter en examen i ekonomi och affärsadministration på Stanford University. I detta skede köpte familjen även Charles Krug Winery i Napa Valley som har anor från 1861. Efter en schism med brodern Peter grundade Robert sin eget företag i Oakville. År 1966 grundade Robert Mondavi vineriet i Napa Valley som bär hans namn. Robert har betytt oerhört mycket för den kaliforniska vinindustrin och dess utveckling. Han var den första som byggde ett större vineri i Napa Valley och hans ambition var att göra viner som kunde mäta sig med världens främsta.