Mindre socker
Woodbridge Cabernet by Robert Mondavi Sauvignon

Årgång:

2019

Woodbridge Cabernet by Robert Mondavi Sauvignon


139,00 kr

Systembolaget nr:

7635801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Woodbridge Cabernet by Robert Mondavi Sauvignon har en medelstor doft med fruktiga inslag av svarta vinbär, björnbär, viol, och lätt rostade fat. Generöst fruktig smak av mogen frukt såsom mörka bär och frukter. Mjuka tanniner och trevlig balans med ett fruktigt avslut.

Produktion

Druvorna krossas direkt i samband med skörd och jäsningen genomförs på rostfria ståltankar. En del av vinet får förlängd skalkontakt och den slutliga blandningen lagras i fat av fransk och amerikansk ek. En betydande del av druvorna kommer från appellationen Lodi.

Passar till

Kraftiga kötträtter med mustiga tillbehör, gärna till grillat. Varför inte grillad flankstek och portabello med potatisgratäng.

LammNötköttViltVegetariskt

Kul att veta

Woodbridge Winery gör generösa och prisvärda viner för vanliga plånböcker. 1979 köpte Robert Mondavi vinkollektivet Cherokee i närheten av Lodi och döptes om till Woodbridge Winery. Här görs prisvärda viner för vanliga plånböcker. I och med det gick han också tillbaks till sina rötter eftersom han växte upp med sina föräldrar i LodiRobert Mondavi en pionjär och innovatör Robert Mondavis föräldrar härstammade från Marche i Italien och byggde upp en framgångsrik affärsrörelse där man paketerade frukt som sen skeppades vidare. Mestadels var det druvor som fraktades till östkusten för tillverkning av vin. Robert började på företaget 1937 efter en examen i ekonomi och affärsadministration på Stanford University. I detta skede köpte familjen även Charles Krug Winery i Napa Valley som har anor från 1861. Efter en schism med brodern Peter grundade Robert sin eget företag i Oakville. År 1966 grundade Robert Mondavi vineriet i Napa Valley som bär hans namn. Robert har betytt oerhört mycket för den kaliforniska vinindustrin och dess utveckling. Han var den första som byggde ett större vineri i Napa Valley och hans ambition var att göra viner som kunde mäta sig med världens främsta.


12 poäng (=) Rund, fruktdriven, kokt doft av björnbär, mörka plommon, smörkola, yoghurt, kaffe, mörk choklad och rostad ek. Fyllig, rund smak med tydlig restsötma, låg fruktsyra och runda tanniner i en fyllig kropp

- Munskänken med Vinjournalen, Nov 2020

Produkttyp

Rött vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

7635801

Volym

0,75 l

Varumärke

Constellation

Region

USA - California - California

Sockerhalt

3,5 g/liter

Druva

Cabernet Sauvignon, Syrah, Petite Sirah, Tannat, Petit Verdot, Övriga druvor, Barbera

Lagring

God att dricka nu men kan sparas något år om man så önskar.