Klimatsmart
Don Simon Sangria, 1 liter

Don Simon Sangria, 1 liter


91,00 kr

+ pant 1 kr

Systembolaget nr:

242401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Don Simon Sangria har en fruktig och kryddig doft med inslag av apelsinskal, körsbär, kanel och citron. Smaken är fruktig, kryddig och söt med inslag av apelsin, kanel, mörka körsbär och citron.

Produktion

Denna läskande Sangria är ett rödvin som är smaksatt med socker, frukt och kanel samt lite vatten för att få ner alkoholhalten något.

Passar till

Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, med frukt och isbitar.

Kul att veta

Don Simon Sangria är världens mest sålda och produceras av Europas största vinföretag, J. García Carrión.J.Garcia Carrion grundades 1890 i Jumilla i Spanien av José García-Carrión. Sedan dessa har J. Garcia Carrion blivit det största vinföretaget i Europa och det femte största i världen. Företaget har försäljning till 130 länder på 5 kontinenter och äger bland annat vingårdar och vinerier i tio spanska D.O-områden (Rioja, Ribera del Duero, Cava, Penedés, Catalunya, Valdepeñas, La Manca, Jumilla, Rueda och Toro).Både grekerna och romarna hade stor betydelse när vinet spred sig över Europa och det tog inte så många år efter romarnas invasion av Spanien 207 f.Kr som lokalbefolkning börja tillsätta bland annat citrusfrukter till det röda vinet. En rödvins färg förknippades då med blod och Sangria är ett gammal ord för just det. Drycken var länge en intern angelägenhet, men när man tog med Sangria till världsutställningen i New York 1964 blev det en stor succé, och nu är det en läskande dryck som avnjuts över hela världen.

Produkttyp

Smaksatt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

11 %

Systembolaget nr

242401

Volym

1000 ml

Varumärke

J Garcia Carrion

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

PET

Sockerhalt

81 g/liter

Lagring

Vinner inte på lagring