Klimatsmart
Don Simon Sangria Blanca 1,5 liter PET-flaska

Don Simon Sangria Blanca 1,5 liter PET-flaska


86,00 kr

+ pant 2 kr

Systembolaget nr:

5319006

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Don Simon Sangria Blanca har en fruktig och kryddig doft med inslag av apelsin, citron och kanel. Smaken är söt med trevliga toner av apelsin, citrusfrukter och kanel.

Produktion

Don Simon består till största delen av vin gjort av druvan Airén. Detta vin har sedan blandats med socker, juice av citron, lime och apelsin samt kanel.

Passar till

Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, med frukt och isbitar i.

Kul att veta

Don Simon Sangria är världens mest sålda och produceras av Europas största vinföretag, J. García Carrión. Här kommer den i en vitvinsbaserad variant.J.Garcia Carrion grundades 1890 i Jumilla i Spanien av José García-Carrión. Sedan dessa har J. Garcia Carrion blivit det största vinföretaget i Europa och det femte största i världen. Företaget har försäljning till 130 länder på 5 kontinenter och äger bland annat vingårdar och vinerier i tio spanska D.O-områden (Rioja, Ribera del Duero, Cava, Penedés, Catalunya, Valdepeñas, La Manca, Jumilla, Rueda och Toro).Både grekerna och romarna hade stor betydelse när vinet spred sig över Europa och det tog inte så många år efter romarnas invasion av Spanien 207 f.Kr som lokalbefolkning börja tillsätta bland annat citrusfrukter till det röda vinet. En rödvins färg förknippades då med blod och Sangria är ett gammal ord för just det. Drycken var länge en intern angelägenhet, men när man tog med Sangria till världsutställningen i New York 1964 blev det en stor succé, och nu är det en läskande dryck som avnjuts över hela världen.

Produkttyp

Smaksatt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

7 %

Systembolaget nr

5319006

Volym

1500 ml

Varumärke

J Garcia Carrion

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

PET

Sockerhalt

80 g/liter

Lagring

Vinner inte på lagring.