Glöet Gold Sparkling & Spices

Glöet Gold Sparkling & Spices


104,00 kr

Systembolaget nr:

5841301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Glöet Gold Sparkling & Spices har en vacker gul färg där gyllene flingor svävar omkring i glaset. Doften är intensiv med inslag av apelsin och citron som samsas på bästa sätt med de kryddiga tonerna av saffran, kardemumma, vanilj, kanel och kryddnejlika. Smaken är fruktig och kryddig med en fin balans och fräschör.

Produktion

Glöet Gold Sparkling & Spices tillverkas av ett fräscht och fruktigt mousserande vin från Spanien som smaksätts med kryddor och frukter. Innan buteljering tillsätts gyllene flingor av purpurin (givetvis ätbara) som skapar den glittrande effekten.

Passar till

Serveras väl kylt i vanligt vinglas eller glas för mousserande vin. Vänd gärna flaskan försiktigt innan du öppnar så att de gyllene flingorna följer med och skapar den festliga gnistrande effekten.

Kul att veta

Det är det finska paret Anette och Juha-Matti Raunio som ligger bakom varumärket Glöet . Vid juletid 2012 bjöd paret sina vänner på glögg toppat med mousserande vin. "Alla våra gäster tyckte att det var jättegott". Drinken hade både den festliga känslan som mousserande vin ger och den juliga smaken av glögg. Det blev starten för Glöet som lanserades 2015. Idag finns det flera smaker och nu lanseras Glöet Gold Sparkling & Spices som ett välkommet tillskott.

Produkttyp

Smaksatt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

8 %

Systembolaget nr

5841301

Volym

750 ml

Varumärke

Von Elk

Förslutning

Agglomeratkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

40 g/liter


Glöet 70, drink med Glöet Gold Sparkling.

Glöet 75.


Glubbel är festligt och gott att bjuda på som det är, men går faktiskt att använda till så mycket mer när vi pratar om drinkar. Ett bevis är denna Glöet 75 - komponerad av duon bakom populära Instagram-kontot Cocktail Detour.

Läs mer »