Vegan
Vintry's Royal Cream Sweet Sherry

Vintry's Royal Cream Sweet Sherry

Spanien


139,00 kr

Systembolaget nr:

829101

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Vintry's Royal Cream Sweet Sherry har en stor doft med inslag av torkad frukt, choklad, nötter och apelsin. Söt, frisk och relativt fyllig smak med balanserad smak av torkad frukt, dadlar,  choklad,  och nötter

Produktion

Vinet jäser med hjälp av den naturliga jästen i rostfria ståltankar, det vita vinet förstärks sedan genom att tillsätta 96% vinsprit för att höja alkoholhalten till 17,5%. för att lagras som en Oloroso (oxidativ lagring)  All lagringen sker i fat av amerikansk ek och enligt solerasystemet. Det vill säga att man fyller fyller på äldre fat med det yngsta vinet. Det påfyllda faten tar man sedan en del av och fyller på ännu äldre fat och så vidare. När det sedan är dags för buteljering tar man vin från de äldsta faten i påfyllningskedjan. Den genomsnittliga åldern på detta vin är 5 år. Till detta vin tillsätter man 25 % av ett sött Pedro Zimenez vin för att uppnå en önskad sötma på 120 gram/liter.

Passar till

Passar bra som dessertvin men kan även avnjutas som en alldeles egen dessert.

Label: OstDesserter

Kul att veta

Vintry´s är ett starkvinsvarumärke som produceras av Anora Sweden. Anoras inköpare har stor erfarenhet att prova och köpa in starkviner från hela världen och Vintry´s viner skall alla vara typiska och vara väl prisvärda. Detta vin kommer från producenten José Estevez etablerades som Jose Lena Rendon & Co. 1809. Företagets verksam bestod i att lagra sherry och brandy. 1894 ändrades namnet till Felix Ruiz and Ruiz. Sedan 1974 är det Estevez som driver firman och 1984 ändrades namnet till det nuvarande.

Produkttyp

Starkvin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

17,5 %

Systembolaget nr

829101

Volym

750 ml

Varumärke

Anora Fortified Wines

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas


Schwarzwaldtårta

Schwarzwaldtårta.


En riktig tårtklassiker fylld med grädde, nötter, maräng och choklad. Receptet kommer från Stephanie Johansson som vann Hela Sverige bakar 2021.

Läs mer »