Mindre socker
Asorei Albariño

Årgång:

2022

Asorei Albariño

Spanien


149,00 kr

Systembolaget nr:

7898901

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Årgång 2022 slutsåld, åter i lager tidigast i slutet av 2023. Doften i Asorei Albariño är fräsch och fruktig med inslag av citron, färska örter och en fläkt av citrusskal. Smaken är torr och frisk med fina toner av citron, färska örter, ananas och touch av citrusskal.

Produktion

Druvorna från Salnés dalen (Val do Salnés) handplockas i 20 kg lådor. Druvorna krossas och jäser i rostfria ståltankar där det sedan vilar med jästfällningen under 3 månader.

Passar till

Till lätta och medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter, där det gärna får finnas syrlighet i tillagning eller tillbehör. Varför inte en räk- och bläckfisksallad med citrondressing?

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Terra de Asorei är en egendom som ligger i Salnés dalen i Rias Baixas regionen i nordvästra Spanien. Man äger 60 hektar vinodlingar där stockarna är 20-60 år gamla. Logotypen är en stjärna som består av 6 stycken A. Det sex bokstäverna står för de sex familjer som i början av 2000-talet gick samman och bildade Terra de Asorei. De sex A:na kan även utläsas som: Albariño, Authentic, Adega (“vineri”), Atlantic, Art och Amor.


Bronsmedalj, vitt vin på flaska Fylld med mineraler, energi, krispiga gröna äpplen, grön citrus, örter och en längtan efter skaldjur. Mycket trevlig albariño från norra delarna av Spanien.

- Dryckeslistan vecka 45, Sofia Ander


Mycket gott och karaktärsfullt - 4/5

Generöst fruktigt med gula tropiska fruktnyanser tillsammans med citrus, grönt äpple och kryddörter i samspel med en ungdomligt pigg, balanserande syra. Kalas till fisk och skaldjur, gärna med citrusfräsch sås som kan sordinera vinets livliga syra.

- Sune Liljevall, Vestmanlands Läns Tidning 23-06-29

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

7898901

Volym

750 ml

Varumärke

Terra de Asorei

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Spain - Rías Baixas - Rías Baixas

Sockerhalt

2,9 g/liter

Druva

Albariño

Lagring

Utmärkt god att dricka idag, vinner inte nämnbart på lagring