Elegant, fruktig och nyanserad doft med inslag av nektarin, honungsmelon, päron, mineral och citrus. Torr, nyanserad, mycket frisk och fruktig smak med inslag av gröna äpplen, nektarin, honungsmelon, päron, apelsinzest och en rökig mineralton.
Produktion
Efter skörden pressades druvorna varsamt och musten fick sedimentera vid låg temperatur över natten. Jäsningen genomfördes enbart med hjälp av den naturliga jästen i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Efter avslutad jäsning lagrades vinet på sin jästfällning fram till april då vinet buteljerades.
Passar till
Som aperitif eller till rätter med fisk, skaldjur eller kyckling och gärna till sallader.
Kul att veta
Anrika Bassermann-Jordan i Pfalz har lett utvecklingen i sin del av vinvärlden ända sedan starten 1718 och har ständigt legat i framkant när det gällt att förnya allt från odling till regelverk. Kombinationen av fin tradition och djärvt nytänkande har givit Bassermann-Jordan en välförtjänt plats bland världens allra främsta producenter. Peter Jordan grundade den dynasti som under mer än 300 år skapade världsryktet. Han och hans ättlingar införde nymodigheter som att separera de olika druvsorterna vid vinifieringen, sortera ut sämre sorter och satsa på bland annat riesling. De byggde också murar runt vingårdarna för att skydda dem, förvärvade mer mark och och att lyfte fram de enskilda vingårdsnamnen. I dag äger Bassermann-Jordan 49 hektar ekologiskt skötta vingårdar med vingårdsspecifika lägen där en tredjedel är toppklassade som Hohenmorgen, Kirchenstück, Jesuitengarten och Ungeheuer. Merparten av odlingarna består av Riesling, men man satsar även på andra tyska och internationella druvklassiker. Fokus ligger på utjästa viner med hög fruktsyra och tydlig druvarom, men man visar också mästerskap med ädelsöta rariteter.