Pigg doft av florala toner med inslag av citrongräs. Smak av päron, solmogen citrus och inslag av zest i syran. Årgången gav aningen lite rikare stil på vin än tidigare årgångar av Hunter Valley semillon.
Produktion
Skörden plockas för hand. Druvorna krossas, kyls sedan ner och pressas direkt. Neutral jäst används vid jäsningen så att vinets egna aromer får tala för sig själv. Vinet jäser och lagras på ståltank och genomgår ingen malolaktisk jäsning. Vinet buteljerades i maj.
Passar till
Gott till asiatisk mat och till fisk, skaldjur - speciellt ostron.
Kul att veta
Brokenwood Wines grundades 1970 som ett hobbyprojekt av tre vinroade advokater från
Sydney. Idag klassas den femstjärniga egendomen som en av Australiens bästa. Brokenwood
Wines producerar prisvinnande ikonviner med Shiraz och Semillon i spetsen. En av de tre grundarna var James Halliday, som så småningom kom att bli en av Australiens och världens mest berömda vinprofiler. Tillsammans med sina kolleger Tony Albert och John Beeston köpte han fyra hektar mark i Hunter Valley, tolv mil norr om Sydney. Sedan gick utvecklingen snabbt. 1973 skördade man de första druvorna med hjälp av vänner och bekanta, och trots att de tre vinentusiasterna vid den tiden var rena amatörer som vinmakare fick vinerna mycket beröm och trogna anhängare redan från start.