Mindre sockerKlimatsmart
Castillo de Gredos Blanco, 3 liters Box

Castillo de Gredos Blanco, 3 liters Box

Spanien


195,00 kr

Systembolaget nr:

1279808

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Castillo de Gredos Blanco har en medelstor doft med inslag av päron, örter och honung. Smaken är torr och fruktig med inslag av honungsmelon och gråpäron.

Produktion

Med modern vinframställning får man fram ett fruktigt och behagligt vin från druvor som främst kommer från de centrala delarna av Spanien.

Passar till

Som sällskapsdryck och till lätta och medelkraftiga fiskrätter. Varför inte en stekt sejfilé med citronsmör och pressad potatis.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Bodega Los Llanos som ligger i ursprungsområdet Valdepeñas grundades redan 1875 och går numer under namnet Bodegas Vinartis. År 2008 köptes företaget av familjen García Carrión som förvandlat egendomen till en toppmodern vinanläggning med en kapacitet på 60 miljoner kilo druvor per år. Anläggning har kvalitetscertifieringen ISO 9001 och i den underjordiska källaren som är en av landets största vilar vinerna på upp till 30 000 ekfat. Egendomen är ledande i ursprungsområdet och producerar välkända varumärken som Señorio de los Llanos, Pata Negra, Armonioso, Torneo, och Don Opas.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

1279808

Volym

3000 ml

Varumärke

J Garcia Carrion

Förslutning

Tappkran

Förpackningstyp

Bag in Box

Förpackningmaterial

Wellpapp

Region

Spain - Spain - Spain

Sockerhalt

2,9 g/liter

Lagring

Vinner inte på lagring