Frisk,fruktig, nyanserad doft med inslag av gula äpplen, mineral, örter och citron. Elegant, frisk och fruktig smak med inslag av gula äpplen, hög mineral, citrus och en liten smörig ton.
Produktion
Försiktig pressning i pneumatisk press. Efter pressningen jäste musten i temperaturkontrollerade ståltankar och ca 15% på franska ekfat. Vinet har lagrats i 11 månader på jästfällning innan buteljering. En fjärdedel av volymen ligger på 228 liters och 600 liters ekfat, jämnt fördelat på ny ek, fjärde och femte års ek.
Passar till
Gott som aperitif, eller till rätter av fisk och skaldjur.


Kul att veta
Inte många släktnamn har en så värdig koppling till Chablis som Laroche. Familjens historia bland vingårdarna går tillbaka till slutet av 1600 –talet och ger oss en av de mest respekterade vinegendomarna i Frankrike. Utveckling och ständig strävan efter högsta kvalitet ligger Michel Laroche varmt om hjärtat och efter flera årtionden som ansvarig hos Domaine Laroche var tiden mogen för ett nytt projekt. År 2010 sålde Michel Laroche sin andel i Domaine Laroche. Han hade en storslagen plan om en småskalig egendom och behöll de historiska vingårdarna han ärvt och grundade Le Domaine d'Henri – som en hyllning till pappa Henri Laroche. Vineriet på Le Domaine d'Henri må ha byggts om från grunden, men en betydande del av egendomen talar för familjens genuina historia. Inte minst de 80-åriga vinstockarna i Premier Cru – vingården Forchaume, som producerar frukten till familjens cuvée Héritage. Michel Laroche har drygt 50 skördar i ryggen. Hans vision är djupt rotad i ett nära samspel med naturen. Vintillverkningen är tålmodig, traditionell och framåtblickande. Vinerna jäser naturligt och malolaktisk jäsning sker i naturens takt, på moderna temperaturkontrollerade kar av rostfritt stål. Var växtplats ger sitt eget exklusiva uttryck, varefter de olika lotterna vinifieras separat. Årgångarna är unika och behandlas därefter; vinerna tillbringar den tid på fat de behöver för att buteljeras då de uppnått fulländning.