Nyanserad och fruktig doft med inslag av citron, citrus, gröna äpplen, färska örter, blommor, mineral, svartvinbärsblad, vanilj och fat. Smaken är torr, nyanserad och fyllig med bra fruktsyra och toner av rostade fat tillsammans med aromer som kommer igen från doften. Välbalanserat med lång harmonisk eftersmak.
Produktion
Druvorna, som växer på grusiga lerjordar, kommer från olika vingårdar i Pessac-Léognan. Vinstockarna har en medelålder av 11 år. Skörden sker dels för hand och dels med maskin. De maskinskördade druvorna sorterades manuellt. Druvorna pressas skonsamt och musten får sedan jäsa i en kombination av ståltank och ekfat. Vinet har inte genomgått malolaktisk jäsning. Vinmakare: Valérie Lavigne.
Passar till
Serveras vid 10-12°C till smakrika rätter av fisk, skaldjur, fågel eller vegetariskt, varför inte en flan med grön sparris, halstrade havskräftor eller saltimbocca a la Romana. Passar även utmärkt till lagrade ostar och getost.