Chateau Ste Michelle Riesling

Chateau Ste Michelle Riesling


149,00 kr

Systembolaget nr:

7522501

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Chateau Ste Michelle Riesling har en druvtypisk doft med inslag av gröna äpplen, vit persika och mineral. Vinet är smakrikt och har en liten restsötma som tack vare en hög syra bjuder på en härlig balans.

Produktion

Druvorna som är riesling 90%, ospecificerade gröna druvor 10% kommer från Columbia Valley nedanför Kaskadbergen i en sandig jordmån. Musten fick jäsa vid låg temperatur i ståltankar.

Passar till

Serveras vid 10-12°C som aperitif eller till rätter av fisk, skaldjur eller kyckling, gärna pasta eller risrätter. Serveras med fördel till maträtter med asiatiska inslag. Passar även utmärkt till milda ostar.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Chateau Ste Michelle är staten Washingtons mest berömda vinhus och var också pionjär i området. Att Chateau Ste Michelle gör prisvärda och välgjorda viner i alla prisklasser är det ingen tvekan om. Det är en mycket meriterad vintillverkare som blivit utsedda till Winery of the Year i flera publikationer. Bland annat i tidningen Wine & Spirits 2022 och 2012 blev man United States Winery of the Year i International Wine and Spirit Competition.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

7522501

Volym

750 ml

Varumärke

Ste Michelle Wines

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

16 g/liter

Druva

Riesling