Hållbart valMindre socker
CHILL OUT Chardonnay South Africa
CHILL OUT Chardonnay South Africa

CHILL OUT Chardonnay South Africa

Sydafrika


79,00 kr

Systembolaget nr:

205301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

CHILL OUT Chardonnay South Africa har fruktig doft med inslag av päron, persika, fat och smörkola.Fruktig smak med inslag av persika, fat päron, tropisk frukt, citrus. Vinet har en lätt fet textur.

Produktion

Vinet är gjort av druvan Chardonnay från det soliga Sydafrika. Druvorna i området Western Cape i Sydafrika får mycket värme från solen och svala vindar vilket ger smakrika och nyanserade viner. Vinet lagras i kontakt med ek.

Passar till

CHILL OUT Chardonnay South Africa är framtaget för alla tillfällen där ett vitt vin är att föredra. Till mat med asiatisk kryddning eller till fisk och fågel som gärna grillats över öppen eld passar vinet utmärkt.

FiskPastaLabel: Ost

Kul att veta

CHILL OUT växlar upp sina gröna ambitioner och blir nu ett av de första vinvarumärkena i Europa att införa rPET i hela sitt sortiment. CHILL OUT:s nya rPET är till 100% tillverkad av återvunnen plast och omställningen kommer minska varumärkets klimatavtryck avsevärt. Men trots förpackningens uppenbara miljöfördelar är kunskaperna om rPET låg, vilket framgår av en färsk Sifo-undersökning. CHILL OUT är samlingsnamnet på en hel serie viner (rött, vitt och rosé), alla noga utvalda från kvalitativa vingårdar runt om i världen. Vinserien består dessutom av viner med olika ursprung och finns i flera olika förpackningar.

Ursprung

Sydafrika

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

14 %

Systembolaget nr

205301

Volym

750 ml

Varumärke

Chill Out

Förslutning

Skruvkork i plast

Förpackningstyp

Flaska

Sockerhalt

2,07 g/liter

Druva

Chardonnay