VeganHållbart valEtiskKlimatsmart
CHILL OUT Chardonnay South Africa

Årgång:

2023

CHILL OUT Chardonnay South Africa

Sydafrika


82,00 kr

+ pant 1 kr

Systembolaget nr:

205301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

CHILL OUT Chardonnay har en gulfruktig doft med inslag av päron, persika, fat och smörkola. Smaken är generöst fruktig med toner av tropisk frukt, citrus och fatkaraktär.

Produktion

Vinet är gjort av druvan Chardonnay området Western Cape i Sydafrika. Efter jäsning så lagras vinet i kontakt med ek vilket ger en härligt krämig struktur och fattoner. Vinet är Fairtradecertifierat samt veganvänligt.

Passar till

CHILL OUT Chardonnay gör sig utmärkt fågel eller fisk, såsom grillad lax med citronrisotto eller kyckling i dragonsås. Passar även bra till mat med asiatiska inslag med mildare chilistyrka samt nudelrätter med tofu.

FiskPastaLabel: Ost

Kul att veta

CHILL OUT är modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen. Sedan starten 2002 har CHILL OUT varit framstående i sitt hållbarhetsarbete och satsat på innovationer med minsta möjliga klimatavtryck. Idag säljs hela sortimentet i 100% återvinningsbara förpackningar; Bag in Box, rPET-flaskor samt lättviktsglasflaskor. Våra rPET flaskor (recycled PET) är till 100% tillverkad av återvunnen plast och är buteljerade i Norden, vilket minimerar utsläpp och därmed miljöpåverkan!

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

205301

Volym

750 ml

Varumärke

Chill Out

Förslutning

Skruvkork i plast

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

PET

Sockerhalt

2,07 g/liter

Druva

Chardonnay