EkologiskHållbart valKlimatsmart
CHILL OUT Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic

Årgång:

2022

CHILL OUT Terre Siciliane Catarratto Zibibbo Organic

Italien


79,00 kr

Systembolaget nr:

5520801

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Detta fruktiga, aromatiska och friska vin från Sicilien är en blend av ekologiska catarratto- och zibibbo-druvor. Blommiga aromer med smaker av honungsmelon, päron och fläder i en generös, fruktig stil. Druvor: 55% Catarratto, 45% Zibibbo

Produktion

Ekologisk catarratto och zibibbo druvor från familjeägd vingård som heter Baglio Diar. Eftersom vinet kommer i en lättare glasflaska och är ekologiskt så är detta ett klimatsmart val.

Passar till

Detta är ett aromatiskt vin med en medeltorr sötma. Den passar riktigt bra till asiatiska rätter och kan även ta lite chilivärme på grund av vinernas fruktighet, aromatiska stil och restsockernivå. Vinet är också riktigt bra som sällskapsvin. Passar bra till pastarätter, mjuk getost, krabba och andra skaldjur.

Label: SkaldjurPastaLabel: Ost

Kul att veta

CHILL OUT är modern vinserie som erbjuder en stor variation av kvalitetsviner från noggrant utvalda vingårdar runt om i världen. Sedan starten 2002 har CHILL OUT varit framstående i sitt hållbarhetsarbete och satsat på innovationer med minsta möjliga klimatavtryck. Idag säljs hela sortimentet i 100% återvinningsbara förpackningar; Bag in Box, rPET-flaskor samt lättviktsglasflaskor.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

5520801

Volym

0,75 l

Varumärke

Chill Out

Förslutning

Skruvkork i metall

Sockerhalt

11 g/liter

Druva

Catarratto, Zibibbo

Lagring

God att dricka idag.