Stor, nyanserad, fruktig doft med inslag av rostade fat, blommor, aprikoser och plommon. Smakrikt vin med härlig frukt och bra syra, inslag av mogna stenfrukter och en balanserad, rostad fatkaraktär.
Produktion
Eter skörden avstjälkades druvorna innan de pressades varsamt. Viniferingen genomfördes därefter på en mix av betongägg, 500 liter och 225 liter stora ekfat.
Passar till
Serveras till smakrika fiskrätter eller till rätter av ljust kött eller fågel.
Kul att veta
Namnet Chocolate kommer från en av de vingårdar där druvorna till vinet är odlade. Vinet är en blend av tre olika årgångar och i version No3 består årgångarna 2020, 2021 och 2022 och druvblenden består av 40% viura och malvasía, 30% garnacha blanca och 30% maturana blanca. Druvorna kommer från flera mikrovingårdar belägna på 520 meters höjd mellan byarna Villabuena och Laguardia.