Nyhet

logo
Ekologisk
Domaine des Malandes Premier Cru Vau de Vey

Årgång:

2022

Domaine des Malandes Premier Cru Vau de Vey

Frankrike


349,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

En nyanserad doft med inslag av grillad citron, melon, vita blommor, ostronskal och en fint integrerad ton av fat. Smaken är torr och frisk med inslag av citrus, stenfrukt, ostronskal och ett fint stråk av ek. Eftersmaken har bra längd och uppvisar en god dos av elegans.

Produktion

70% rostfria ståltankar, 30% gamla ekfat. Alkoholisk jäsning under kontrollerad temperatur (18°C). Malolaktisk jäsning. Vinet har sedan lagrats 7 till 12 månader i rostfria ståltankar.

Passar till

Alla vällagade rätter med fisk och skaldjur men också ljus fågel och kalv passar bra.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Domaine des Malandes grundades 1973 av Lyne Marchives som har chablis i sina ådror då hon tillhör chablissläkten Tremblay. Domaine des Malandes grundades av Lyne Marchive men 2018 steg hon åt sidan lät barnen Richard, Amadine och Marion leda företaget. Den begåvade vinmakare Guénolé Bretenaudeau kom till egendomen 2006. Dom des Malandes äger 29 hektar i Chablis varav två grand cru-lägen, Les Clos och Vaudésir, och fyra premier cru-lägen, alla distinkt olika i stil och smak. Ekfat finns men används med finess, främst för Premier Cru och Grand Cru. Egendomen arbetar kontinuerligt med åtgärder för att göra odlingen så hållbar som möjligt. År 2019 påbörjade man konvertering till ekologisk certifiering.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13 %

Volym

750 ml

Varumärke

Dom Malandes-Rottiers

Förslutning

Teknisk kork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Bourgogne - Chablis

Druva

Chardonnay