Don Simon Nature Chardonnay

Don Simon Nature Chardonnay

Spanien


66,00 kr

Systembolaget nr:

5380201

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Don Simon Nature Chardonnay har en fruktig doft med inslag av stenfrukter och tropiska frukter. Smaken är fruktig med inslag av persika och tropisk frukt.

Produktion

Vinet är tillverkat för att bevara så mycket möjligt av druvans fräschör och fruktighet

Passar till

Utmärkt pratvin, men också en välkommen kamrat till det dukade bordet. Till sallader, lätta och medelkraftiga fiskrätter och vegetariskt.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Don Simon Nature är en modern vinserie av fruktiga och lättdruckna och de olika etiketterna pryds av olika djur som är gjorda av färgglad mosaik. Familjen García Carrión har en lång tradition inom jordbruk. I århundraden har de odlat druvor, producerat vin och sålt från sin vingård i Jumilla i Spanien. 1890 beslutade nuvarande Presidentens farfars far José García Carrión att bygga ut vineriet för att möta en ökande efterfrågan från Frankrike. Det var då han också bildade företaget J. García Carrión. Det visade sig vara en lyckad satsning. I dag, nästan 130 år efter att bolaget grundades, levererar de inte bara vin till grannlandet Frankrike, utan till 155 länder i hela världen. Företaget äger vingårdar och vinerier i tio spanska vindistrikt och volymen som produceras gör att man är Europas största vinproducent och den femte största i världen. Trots sin storlek drivs verksamheten fortfarande som ett familjeföretag. Beslutsvägarna är korta. Presidenten Don Josés hustru är involverad i designen på företaget och sonen Luciano har haft stort inflytande i expansionen på den internationella marknaden.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11,5 %

Systembolaget nr

5380201

Volym

0,75 l

Varumärke

J Garcia Carrion

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

Spain - Valdepeñas - Valdepeñas

Sockerhalt

5 g/liter

Druva

Chardonnay

Lagring

Vinner inte på lagring.