Eroica Riesling

Årgång:

2021

Eroica Riesling


259,00 kr

Systembolaget nr:

7024301

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Eroica Riesling har en inbjudande doft av persika, mandarin, apelsin och lime samt subtila nyanser av mineral och skiffer. Det svala klimatet i vingårdarna bidrar med fräschör, och i smaken finner vi inslag av stenfrukt citrus och florala toner. Ett underbart vin att njutas i sin ungdom, men som åldras med värdighet och utvecklar större komplexitet.

Produktion

Druvorna (100% riesling) kommer från Evergreen Vineyard som ligger i AVA Ancient Lakes. Druvorna skördas på natten och tas direkt till pressen för att inte riskera förlora något av den friska karaktären. Druvorna avstjälkas inte före pressning. Musten kalljäses för att få perfekt integration av frukt, socker och syra och den jästsort som används arbetar långsamt vilket bättre bevarar fruktaromerna.

Passar till

Serveras vid 10-12°C gärna till asiatiska rätter med smak av chili, ingefära, citrongräs, men även indiska currygrytor eller till naturella skaldjur som krabba och pilgrimsmusslor. Restsötman i vinet gör att det harmoniserar väl med lite sting i maten.

Label: SkaldjurFiskKryddstark mat

Kul att veta

Chateau Saint Michelle är ett kvalitetsinriktat vinföretag i Washington state, USA, som lagt ner stor möda på att visa världen vilken potential som finns på denna del av USA:s västkust. Man har gjort det genom ett intensivt kvalitetsarbete i vingårdarna, man har engagerat duktiga vinmakare och man har sökt samarbetspartners över hela världen. Bland annat har man sedan ett antal år samarbete med italienska Antinori och med Dr Loosen i Mosel och det är samarbetet med Ernst Loosen som resulterat i den Riesling som fått namn efter Beethovens tredje symfoni, Eroica. Samarbetet började för ungefär tio år sedan och sedan dess har de gemensamt arbetat för att visa världen hur bra riesling Washington kan ge. De har inventerat vingårdar för att välja rätt lotter för det här vinet, de har fastställt hur man ska ställa sig till bevattning, skördeuttag, lövverksreglering och när mognaden är optimal för skörd. Vinet har fått stor, positiv uppmärksamhet i USA.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

11,5 %

Systembolaget nr

7024301

Volym

750 ml

Varumärke

Ste Michelle Wines

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Sockerhalt

16 g/liter

Druva

Riesling

Lagring

Ett underbart vin att njutas i sin ungdom, men som åldras med värdighet och utvecklar större komplexitet.