Fruktig doft med inslag av citrus, gula äpplen, acaciablommor och hasselnötter. Smaken är komplex och harmonisk med fin syra och mineralitet. Långt, härligt avslut.
Produktion
Druvorna skördades mellan 27 augusti - 10 september. De pressas skonsamt och musten får sedan jäsa i ca 4 veckor.
Vinet har lagrats 8-10 månader i Faiveleys egna källare i Nuits-Saint-Georges. En del av vinet lagrades på franska ekfat, hur stor del varierar från årgång till årgång. Vinet kan drickas redan nu, men kan under gynnsamma förhållanden även lagras 3-5 år.
2022 var relativt mild med normal mängd regn. Några frostnätter i april, men som vinrankorna inte påverkades av nämnvärt. Rekordsnabb växtsäsong under våren tack vare regn och värme. Maj slog värmerekord med upptill 30 graders värme och mycket torrt. Tre rejäla stormväder i juni med mycket mer regn än normalt. Sedan inget regn från tidiga juli till 2 september.
Passar till
Serveras vid 10-12°C till rätter av fisk, skaldjur, kyckling eller kalv.