Faustino VII Blanco, piccolo

Faustino VII Blanco, piccolo

Spanien


33,00 kr

Systembolaget nr:

5021504

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Faustino VII Blanco har en fruktig doft med inslag av gröna äpplen och citrus. Smaken är torr, frisk och fruktig med inslag av äpplen, citrus samt en touch av fänkål.

Produktion

Efter 12 timmars skalkontakt i den kylda musten jäses den klara musten vid en temperatur på 16°C i rostfria ståltankar. Vinet lagras sedan i tank under 4 månader. I Rioja som är Spaniens kanske mest kända vinområde står de röda vinerna för 90% av produktionen och återstående 10% är vita och roséviner. De finns två stilar av vit Rioja, de traditionella vita som lagras under många år på ekfat och den moderna stilen som detta vin som fokuserar på med fruktighet och fräschör.

Passar till

Till lätta och medelkraftiga fiskrätter. Varför inte en ugnsbakad sejfilé med vitvinssås och pressad mandelpotatis.

Label: SkaldjurFisk

Kul att veta

Bodegan grundades 1861 av Eleuterio Martìnez Arzok i Oyòn strax norr om Logrono. Hans sonson och dagens familjeöverhuvud, Don Julio Faustino Martinez, har gjort företaget till den största privata Bodegan i Rioja. Faustino producerar mera Reserva och Gran Reserva än någon annan Bodega i Rioja. Vinifieringsanläggningen är ultramodern. Vinet Faustino I lanserades 1968. Faustino befinner sig just nu i en medveten process för att höja kvaliteten ytterligare. Faustino Martinez använder traditionella metoder i fält och ultramoderna i tillverkningen. Totalt har man 35.000 fat i bruk varav ca 10.000 franska och Faustino har störst flasklager av alla i Rioja.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12 %

Systembolaget nr

5021504

Volym

0,187 l

Varumärke

Familia Martinez Zabala

Förslutning

Skruvkork i metall

Region

Spain - Rioja - Rioja

Sockerhalt

0,3 g/liter

Druva

Viura

Lagring

Vinner inte på lagring.