VeganMindre socker
Finca Las Moras Sauvignon Blanc

Årgång:

2023

Finca Las Moras Sauvignon Blanc

Argentina


89,00 kr

Systembolaget nr:

7569401

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Finca las Moras Sauvignon Blanc har trevlig doft av tropisk frukt, ananas, och lime . Smaken är torr och fruktig med inslag av färsk ananas, tropisk frukt och lime.

Produktion

Druvorna har handplockats innan de skilts från sina stjälkar och därefter kylts ner för att bevara så mycket arom som möjligt. Druvorna har pressats med pneumatiskt tryck för att pressningen ska bli skonsam. Vinet har sedan jäst i rostfria ståltankar innan buteljering.

Passar till

Passar utmärkt till lättare fiskrätter på vit fisk, vad sägs om en ångkokt torskrygg med vit sparris?. Det går även lika bra tillsammans med det asiatiska köket eller till mildare ostar.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 procent av produktionen. Framförallt har området de senast åren fått stor uppmärksamhet för sina Syrahviner.Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i de tre dalarna Pedernal (1350 m ö.h), Zonda (950m ö.h) och Tulum som ligger 650 meter över havet. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinfirman dess namn. De torra klimatet ger ypperligare förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Viognier, Chardonnay och Sauvignon Blanc År 2013 blev Finca Las Moras  utsedda till årets vinproducent i Argentina. och man exporterar sina viner till 45 olika länder.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

12,5 %

Systembolaget nr

7569401

Volym

750 ml

Varumärke

Penaflor Group

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

Argentina - Cuyo - San Juan

Sockerhalt

3,9 g/liter

Druva

Sauvignon Blanc

Lagring

Bör avnjutas nu, vinner ej på vidare lagring.