Fruktig, nyanserad doft med inslag av citruszest, vita blommor, persika, fat och mineral. Smakrik, nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av mineral, solmogen citron, äpplen och en balanserat inslag av fat.
Produktion
Efter skörden pressades hela hela klasar direkt och fick därefter jäsa på ekfat enbart med hjälp av den naturliga jästen. Vinet har även genomgått malolaktiskjäsning. Vinet lagrades på sin jästfällning på ekfat i 12 månader, 25 % nya och 75% gamla fat. Därefter flyttades över till rostfria ståltankar för att lagras i ytterligare sex månader på sin jästfällning.
Passar till
Smakrika rätter av fisk och skaldjur eller till ljust kött. Prova gärna till en ugnsbakad torskrygg, med brynt smör, pepparrot och räkor.
Kul att veta
Som välbetald mäklare på Nasdaqbörsen i New York under tolv år hade Jamie Kutch möjlighet att prova många fantastiska viner. Hans resa från intresserad vindrickare till en av Kaliforniens mest hyllade vinmakare är en framgångssaga utan motstycke. Efter att ha smakat en Pinot Noir från den berömda firman Kosta-Browne skickade han ett mail till delägaren Michael Browne som gav honom chansen att få jobba i vineriet och lära sig grunderna.
Det gav mersmak och Jamie och hans flickvän och kompanjon Kristen Green lämnade storstadsstressen och flyttade till Kalifornien för att satsa på vinbranschen. Första årgången var 2005 och bestod bland annat av en liten laddning fyllig och mycket alkoholrik Pinot Noir i en stil som på alla sätt skiljer sig från de viner han skapar idag tillsammans med vinmakaren Joanna Welles i vineriet i Sonoma. Jamie Kutch har ingen formell utbildning i vinmakande men har fått hjälp och inspiration längs vägen av framstående odlare och vinmakare, bland annat Aubert de Villaine på Domaine de la Romanée Conti.