Vegan
Las Moras Love Chardonnay

Årgång:

2021

Las Moras Love Chardonnay

Argentina


99,00 kr

Systembolaget nr:

7599701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Las Moras Love Chardonnay har en doft som är medelstor och inbjudande med inslag av ananas och andra tropiska frukter samt kanel, ugnsbakade äpplen, vanilj och fat. Smaken som är behaglig har en lätt fet textur och inslag av tropisk frukter, brioche, och gul melon.

Produktion

Efter en varsamt kontrollerad jäsning lagras vinet i fat av fransk och amerikansk ek under 3 månader.

Passar till

Till medelkraftiga och lite kraftigare fiskrätter samt lätta kötträtter på ljust kött. Varför inte servera en grillad laxfilé med ört och citrussmör samt bakpotatis.

FiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 procent av produktionen. Framförallt har området de senast åren fått stor uppmärksamhet för sina Syrahviner.Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i de tre dalarna Pedernal (1350 m ö.h), Zonda (950m ö.h) och Tulum som ligger 650 meter över havet. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinfirman dess namn. De torra klimatet ger ypperligare förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Viognier, Chardonnay och Sauvignon Blanc År 2013 blev Finca Las Moras  utsedda till årets vinproducent i Argentina. och man exporterar sina viner till 45 olika länder.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13,5 %

Systembolaget nr

7599701

Volym

0,75 l

Varumärke

Penaflor Group

Förslutning

Syntetkork

Region

Argentina - Cuyo - Cuyo

Druva

Chardonnay

Lagring

Vinner inte nämnbart på lagring