Nyhet

logo
EkologiskKlimatsmart
Las Moras Organic Chardonnay

Årgång:

2023

Las Moras Organic Chardonnay

Argentina


89,00 kr

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Vinet har en intensiv och fruktig doft med trevliga inslag av mango, persika, tropiska frukter, fat och vanilj. Smaken är torr och fräsch med en lätt fet textur och inslag av tropisk frukt, fat och vanilj.

Produktion

Druvorna skördas manuellt och vinet jäser vid en temperatur av 10° C. 50% jäser i fat av fransk och amerikansk ek och andra hälften i rostfria ståltankar. 50 % av vinet genomgår malolaktisk jäsning och vinet lagras tillsammans med jästfällningen under 9 månader.

Passar till

Till stekta eller grillade anrättningar på fisk eller ljust kött.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Finca Las Moras vackra vingårdar med Andernas siluett som tornar upp sig i horisonten ligger cirka 20 km från staden San Juan i Argentina. San Juan är landets näst största distrikt och är beläget norr om Mendoza och står för ca 25 procent av produktionen. Framförallt har området de senast åren fått stor uppmärksamhet för sina Syrahviner. Finca Las Moras har cirka 1400 hektar av vingårdar planterade i de tre dalarna Pedernal (1350 m ö.h), Zonda (950m ö.h) och Tulum som ligger 650 meter över havet. Moras betyder mullbär på spanska och eftersom det kring vingårdarna växer rikligt av dessa träd har de fått ge vinfirman dess namn. De torra klimatet ger ypperligare förutsättningar för ekologisk och hållbar odling och här ligger Finca Las Moras i framkant. Man odlar en rad olika druvsorter men fokus ligger främst på Syrah, Malbec, Viognier, Chardonnay och Sauvignon Blanc År 2013 blev Finca Las Moras utsedda till årets vinproducent i Argentina och man exporterar sina viner till 45 olika länder.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolaget ordinarie sortiment

Alkoholhalt

13 %

Volym

750 ml

Förslutning

Skruvkork i plast

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Wellpapp

Region

Argentina - Argentina - Argentina

Druva

Chardonnay