Årgång: 2024
Argentina
, Patagonien
Systembolagets nr. 16018
89 kr
| Produkttyp: | Vitt vin |
| Sortiment: | Systembolaget ordinarie sortiment |
| Alkoholhalt: | 13 % |
| Sockerhalt: | 2,9 g/l |
| Systembolagets nr: | 16018 |
| Volym: | 750 ml |
| Varumärke: | Finca las Moras |
| Region: | Patagonien |
| Druva: | Chardonnay |
| Lagringspotential: | Utmärkt god att dricka idag. |
| Förpackningstyp: | Flaska |
| Förpackningsmaterial: | PET |
| Förslutning: | Skruvkork i plast |
"Enkel chardonnay med toner av gula frukter, lätt inslag av vanilj och örter. Bra fräschör."
Här får du tips på viner som korats som årets bästa viner 2025 av vinjournalisterna på tidningen Allt om Mat. Alla ingår i det fasta sortimentet och finns därför hemma på hyllan i många Systembolagsbutiker.
Läs merEn picknick i solen är aldrig fel, men det är inte all mat som är bra picknickmat – och detsamma gäller drycken! Här tipsar vi om tre smidiga och goda picknickviner.
Läs merMed återkommande frekvens samlas vi på folkofolk för att prova utvalda drycker. Vi hoppas att detta skall hjälpa er upptäcka nya favoriter. Denna gång har vi provat det argentinska vinet Las Moras Organic Reserve.
Läs merSka du grilla men skippar den saftiga köttbiten? Det är mycket som är gott att grilla, och det finns många vita viner som matchar den kraftiga smak som grillen ger. Här är några!
Läs merDet blir allt viktigare för oss att göra klimatsmarta, hållbara val i vardagen, och det gäller även när det kommer till vin. Här listar vi några av våra mest klimatmedvetet framtagna viner.
Läs merVi har pratat olika fyllningar, när man äter empanadas och vad du dricker till dessa argentinska piroger med Flavia Bergström, född i Argentina.
Läs merI kokboken "Diadonnas balkanmat" visar Diana hur du gör en otroligt god bondgryta med antingen fläskfilé eller kycklingfilé. Avnjuts till fördel med ett glas chardonnay.
Läs merEn fransk potatissallad är perfekt att servera som inslag på buffén eller picknicken. Det här receptet kommer från kokboken Festliga buffér av Linda Letelier Hansson.
Läs merI detta recept på musslor kokas musslorna med öl istället för vin som brukar vara det vanliga. Servera med surdegsbröd och lakritsaioli.
Läs merEn riktig bjudrätt utan alltför mycket förberedelser. Ett recept av Louise Bondebjer ur boken "Svenska klassiker - årstiderna, maten och traditionerna".
Läs merSaftig piccata på kyckling med den klassiska vin- och kaprissåsen är en makalöst god kombination. Servera med nykokt fettuccine eller ugnsrostad potatis.
Läs merMia Gahne är aktuell med kokboken "Somriga Sallader" och här kommer ett gott och härligt recept på morotssallad ur boken.
Läs merfolk o folk har plockat fram ett favoritrecept på Chimichurri – den kryddstarka såsen från Sydamerika.
Läs merGrilla burgare hör sommaren till och det finns många varianter att välja mellan. För en nyttigare variant, gör vår laxburgare med nordisk touch. Superenkel och fantastiskt god!
Läs merLinnéa bjuder på sommarminne och smarrigt recept på kyckling med härliga smaker och en sallad med krämig mozzarella och stora biffiga tomater.
Läs merLinnéa bjuder på ugnsbakad kål och sallad, som får en härligt söt smak i ugnen. Till det en läcker aioli gjord på kikärtor.
Läs merRecept på Linnéas marockanska aubergine- och kikärtsgryta fylld med kryddor och smak.
Läs merTill det här fredagsmyset kände jag för något nytt och fräscht till laxen. Söta jordgubbar, syra från lime och balsamvinäger, färska örter och med lite sälta blir en perfekt smakkombination till den grillade laxen.
Läs merJag har läst någonstans att alla hemmakockar med värdighet ska ha ett riktigt gott recept på fisksoppa i sin ägo. Mina vänner, i dag delar jag med mig av mitt! En lyxigare variant, full med fina råvaror och fantastiska smaker.
Läs mer