Ungdomlig, nyanserad, fruktig doft med inslag av päron, gula plommon, grapefrukt, vitpeppar och mineral. Torr, mycket frisk, fruktig smak med fin balans, inslag av mineral, gröna äpplen, citrus, persika och färska örter.
Produktion
Druvorna avstjälkades delvis och musten jästes enbart med hjälp av den naturliga jästen på ståltank. Efter avslutad jäsning lagrades vinet på ståltank i 6 månader tillsammans med jästfällning.
Passar till
Passar till eleganta och smakrika rätter av fisk eller ljust kött.
Kul att veta
Pichler-Krutzler är ett mycket lyckat team-work mellan två personer som bokstavligen föddes in i vinvärlden, Elisabeth Pichler-Krutzler från en vinfamilj i Wachau och Erich Krutzler kommer från en familj av kända vinodlare i Burgenland. De gifte sig, startade Pichler-Krutzler 2007 och blev mycket snabbt lysande stjärnor på den internationella vinhimlen. Weingut Pichler-Krutzler har sin bas i byn Oberloiben, nära Dürnstein i distriktet Wachau och förfogar idag över 13 hektar förnämliga vingårdar med gamla vinstockar på kullarna i det unika landskapet kring Donau, med klassiska lägen som Klostersatz, Loibenberg, Kellerberg och Pfaffenberg. Här odlar man främst Riesling och nationaldruvan Grüner Veltliner samt en liten mängd Pinot Blanc.