Elegant, fruktig och aromatisk doft med tydligt inslag av mineral, citrus, gröna äpplen och vit persika. Torr, mycket frisk och fruktig smak med tydligt inslag av mineral, persika, lime och grapefrukt.
Produktion
Vinet jästes enbart med hjälp av den naturliga jästen på ståltankar. Efter avslutad jäsning lagrades vinet i cirka 6 månader på tank tillsammans med sin jästfällning.
Passar till
Passar till lättare rätter av fisk och skaldjur eller ljust kött.
Kul att veta
Pichler-Krutzler är ett mycket lyckat team-work mellan två personer som bokstavligen föddes in i vinvärlden, Elisabeth Pichler-Krutzler från en vinfamilj i Wachau och Erich Krutzler kommer från en familj av kända vinodlare i Burgenland. De gifte sig, startade Pichler-Krutzler 2007 och blev mycket snabbt lysande stjärnor på den internationella vinhimlen.
Weingut Pichler-Krutzler har sin bas i byn Oberloiben, nära Dürnstein i distriktet Wachau och förfogar idag över 13 hektar förnämliga vingårdar med gamla vinstockar på kullarna i det unika landskapet kring Donau, med klassiska lägen som Klostersatz, Loibenberg, Kellerberg och Pfaffenberg. Här odlar man främst Riesling och nationaldruvan Grüner Veltliner samt en liten mängd Pinot Blanc.