Hållbart val
Poggio al Tesoro Solosole Vermentino

Poggio al Tesoro Solosole Vermentino

Italien


189,00 kr

Systembolaget nr:

5100001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Fruktig och aromatisk doft med inslag av persika, lime, grapefrukt, salvia, örter, blommor och mineral. Medelfyllig och smakrik med en hög välintegrerad fruktsyra och elegant tanninstruktur. Lång harmonisk eftersmak.

Produktion

Druvorna pressades skonsamt och musten fick macerera några timmar innan musten jästes i temperaturkontrollerade ståltankar. Ingen malolaktisk jäsning.

Passar till

Serveras vid 8-10°C som aperitif eller allehanda fiskrätter, allt från sashimi och sushi till stekt eller pocherad fisk samt många vegetariska rätter.

Label: SkaldjurFiskVegetariskt

Kul att veta

I över 400 år har familjen Allegrini förvaltat en av de ledande vinegendomarna i Valpolicella Classico och Fumane. Allegrinis ständiga engagemang för att både bevara och utveckla vinodling och traditioner har spelat en viktig roll för Valpolicella som resulterat i några av världens mest framstående röda viner. Allegrini Estates samtliga vinegendomar är hållbarhetscertifierade enligt Equalitas. Egendomen innefattar 70 blomstrande hektar i hjärtat av Bolgheri. Här förenar vinerna kraft och komplexitet med elegans och djup. Vinet Il Seggio är uppkallat efter floden Seggio. Poggio al Tesoro är även känt för vinerna Sondraia, Mediterra, Solosole och Dedicato al Walter.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Systembolaget nr

5100001

Volym

0,75 l

Varumärke

Allegrini

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Tuscany - Bolgheri

Druva

Vermentino

Lagring

Vinet har lagrats på sin jästfällning i ståltank. Vinet kan drickas ungt, men även med fördel lagras några år.