Reine Pédauque Bourgogne Chardonnay

Årgång:

2021

Reine Pédauque Bourgogne Chardonnay

Frankrike


179,00 kr

Systembolaget nr:

7149701

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Doften i Reine Pédauque Chardonnay är medelstor med inslag av gula stenfrukter, melon och en lätt fläkt av blommor. Smaken är torr och medelfyllig med  trevlig frukt och smaklängd.

Produktion

Druvorna kommer från flera delar av Bourgogne, men framförallt den norra delen av Mâconnais och. Jäsningen genomförs vid en temperatur vid cirka 20 grader.

Passar till

Till medelkaftiga fiskrätter och till utvalda hårdostar. Varför inte en pocherad slätvarsfilé med vitvinssås och potatisstomp med smörstekt svamp och pärllök

FiskPastaLabel: Ost

Kul att veta

Reine Pédauque och Domaine Maurice Ecard ingår i La Maison du Francois Martenot som äger 315 ha vingårdar i Bourgogne och samarbetar med drygt 400 vinodlare i distriktet som förfogar över ytterligare 450 ha. Företaget är specialister på Grande Bourgogne och Crémant de Bourgogne. Reine Pédauque har sitt ursprung i den kända Parisrestaurangen La Rôtisserie de La Reine Pédauque som 1936 skapade en egen vinserie. Ägarna till restaurangen familjen André utvecklade verksamheten ytterligare då man 1949 byggde upp en vinfirma med säte i Beaune. Domaine Maurice Ecard består endast av premium appellationer och under detta namn samlas vinerna med en tydlig karaktär från sitt unika ursprung.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

7149701

Volym

750 ml

Varumärke

Grand Chais de France

Förslutning

Naturkork

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

France - Bourgogne - Bourgogne

Sockerhalt

3,9 g/liter

Druva

Chardonnay

Lagring

Vinner inte nämnbart på lagring