Nyanserad, fruktig doft med inslag fat, citrus, nektarin, gröna äpplen och mineral. Mycket frisk, fruktig smak med tydligt inslag av mineral, fat, gröna äpplen, lime, grapefrukt och rostade nötter. Lång, nyanserad eftersmak.
Produktion
Jäsningen genomfördes enbart med hjälp av den naturliga jästen i 500 liter stora ekfat. Efter avslutad jäsning fick vinet lagras i ytterligare 10 månader på samma fat, följt av 6 månader på tank innan innan buteljering.
Passar till
Serveras till smakrika rätter av fisk eller till rätter av ljust kött.
Kul att veta
Toppduon Sashi Moorman och Rajat Parr har skördat stora framgångar med Sandhi Wines som de grundade 2010. Finess, balans och elegans är ledord för deras kaliforniska viner med inspiration från de stora förebilderna i Bourgogne. Sandhi är ett ord från sanskrit som betyder samarbete. Det syftar både på samarbetet egendomen har med de odlare som levererar en del av druvorna och det succéartade samspelet mellan vinmakaren Sashi Moorman och sommelieren Rajat Parr. Moorman med sin passion för perfekta vingårdslägen och Parr med sin gedigna bakgrund som sommelier och en provningserfarenhet som rymmer all världens viner. I Santa Rita Hills i Santa Barbara County har duon förvärvat gamla och nya vingårdslägen i sluttningar som kyls av vindar från Stilla havet och med ovanligt mineralrika jordar. Fingertoppskänsla för att hitta lägen med rätt mikroklimat och geologiska förutsättningar är en del av grunden för framgångarna.
Omsorgsfull odling utan bekämpningsmedel eller konstgödsel, tidig skörd, lågt skördeuttag, jäsning av hela druvklasar, minimering av svavel och lagring på neutrala fat eller betongtankar ger finessrika viner med utsökt balans. Duons sätt att göra vin har numera bildat skola i Kalifornien.