Nyanserad, fruktig doft med balanserad fatkaraktär, inslag av citrus, vita persikor, äpplen och mineral. Torr, mycket frisk, fruktig och nyanserad smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, persika, nötter och med en tydlig ton av mineral och med en välbalanserad fatkaraktär. Lång, nyanserad eftersmak.
Produktion
Hela klasar av druvorna pressades försiktigt och musten fick därefter jäsa enbart med hjälp av den naturliga jästen på 225 och 500 liter stora, gamla ekfat. Efter avslutad jäsning fick vinet lagras i 6 månader på fat och därefter på tank i 1 månad. Innan buteljering kylstabiliserades vinet och klarades försiktigt med hjälp av bentonitlera.
Passar till
Serveras till smakrika rätter av fisk eller till rätter av ljust kött.
Kul att veta
2014 tog sommelieren Rajat Parr och vinmakaren Sashi Moorman över Evening Land Vineyards i Oregon. Två av USA:s mest välkända vinprofiler blev snabbt kultförklarade för sina Bourgogneinspirerade från fantastiska vingårdslägen. Parr och Moorman är ett riktigt drömteam som med sin imponerande kompetens och sitt sinne för detaljer lyft fram storheten i vinerna från Evening Land, en egendom som tidigt satte Oregon på vinkartan. Evening Land, som omfattar dryga 36 hektar, ligger i ett av toppdistriktet Willamette Valleys svala områden, Eola-Amity Hills.