Det här vinet är fullt av typiska men förfinade dofter av Sauvignon Blanc-druvan, med toner av grapefrukt, litchi och krusbär. Smaken är livlig, med välbalanserad syra. Avslutningen är frisk, ren och uppfriskande.
Produktion
Druvorna skördades på natten för att bevara fräschören och förhindra oxidation. De kylda druvorna avstjälkades, lätt krossades och pressades försiktigt i vinkällaren. Den naturliga syranivån hos denna druva från ett kallt klimat respekterades, och ingen ytterligare syra tillsattes under vinframställningsprocessen. Musten jästes i rostfria ståltankar med temperaturkontroll. Mognad skedde i fyra månader innan buteljering för att ge vinet extra elegans, smak och fräschör.
Passar till
Detta vin passar perfekt till livliga fiskrätter, kycklingsallader eller getost.
Kul att veta
De ekologiskt odlade Sauvignon Blanc-druvorna växer i två vingårdsblock,
fyra och sex år gamla, planterade i näringsrika kalkrika Karoo-jordar i ett område
som kallas Lutzville. Beläget 10 km från Atlantkusten njuter vingårdarna av
måttliga dagstemperaturer med svala nätter och får årligen cirka 150 mm nederbörd.