Nyhet

logo
EkologiskVegan
Spier Good Natured Sauvignon Blanc

Årgång:

2023

Spier Good Natured Sauvignon Blanc

Sydafrika


Systembolaget nr:

7014601

Beskrivning

Det här vinet är fullt av typiska men förfinade dofter av Sauvignon Blanc-druvan, med toner av grapefrukt, litchi och krusbär. Smaken är livlig, med välbalanserad syra. Avslutningen är frisk, ren och uppfriskande.

Produktion

Druvorna skördades på natten för att bevara fräschören och förhindra oxidation. De kylda druvorna avstjälkades, lätt krossades och pressades försiktigt i vinkällaren. Den naturliga syranivån hos denna druva från ett kallt klimat respekterades, och ingen ytterligare syra tillsattes under vinframställningsprocessen. Musten jästes i rostfria ståltankar med temperaturkontroll. Mognad skedde i fyra månader innan buteljering för att ge vinet extra elegans, smak och fräschör.

Passar till

Detta vin passar perfekt till livliga fiskrätter, kycklingsallader eller getost.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

De ekologiskt odlade Sauvignon Blanc-druvorna växer i två vingårdsblock, fyra och sex år gamla, planterade i näringsrika kalkrika Karoo-jordar i ett område som kallas Lutzville. Beläget 10 km från Atlantkusten njuter vingårdarna av måttliga dagstemperaturer med svala nätter och får årligen cirka 150 mm nederbörd.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

13 %

Systembolaget nr

7014601

Volym

750 ml

Varumärke

Spier

Förslutning

Skruvkork i metall

Förpackningstyp

Flaska

Förpackningmaterial

Glas

Region

South Africa - Western Cape - Western Cape

Druva

Sauvignon Blanc