Fruktig och blommig doft av akacia, lindblommor, persika, aromatiska örter och mandel. Smaken är mjuk, ren och angenäm med en välbalanserad syra. Harmonisk eftersmak.
Produktion
Druvorna pressades skonsamt och musten fick sedan jäsa vid 12-14°C i ståltank.
Vinet lagras sedan i 3 månader på sin jästfällning.
Passar till
Serveras vid 10-12°C som aperitif eller till allehanda rätter av fisk och skaldjur samt lättar rätter av kyckling och fläsk. Passar utmärkt till sushi och naturella ostron men även till ost.
Kul att veta
I tre generationer har familjen Tacchino odlat druvor och producerat vin i den lilla byn Castelletto d'Orba i Alto Montferrato.
Monferrato beläget i Piemonte i nordvästra Italien. Ett område som med sitt böljande landskap tagit vinvärlden med storm. Druvan barbera sägs härstamma härifrån och har odlats i området sedan 1500-talet och är idag den mest planterade röda druvan i Piemonte. Ett område med en lång vinhistoria där traditionella druvor får ta plats. Här odlas även dolcetto och cortese.