Mindre socker
Tenuta Ca’Bolani Aquilis Sauvignon Blanc

Årgång:

2017

Tenuta Ca’Bolani Aquilis Sauvignon Blanc

Italien


279,00 kr

Systembolaget nr:

5239001

Se om drycken finns på ditt Systembolag

Beskrivning

Tenuta Ca’Bolani Aquilis Sauvignon Blanc har en nyanserad doft med fina inslag av krusbär, nässlor, nektarin, gråpäron, citrus och fläder. Smaken är frisk och torr med bra smakintensitet som visar upp toner av nässlor, krusbär, kalkstensdamm, citrus och en stråk av citruszest.

Produktion

Druvorna till Aquilis kommer från vingården Molin di Ponte i området Strassoldo. Skördeuttaget är lågt och man har valt ut delar av vingården som ger extra hög kvalitet. Vinet framställs på två olika kloner av sauvignon blanc, den italienska R3 och den franska Entav 108. Druvorna till vinet skördas tidigt på morgonen för hand i små lådor för att inte krossas. De pressas försiktigt och de två olika druvklonerna vinifieras var för sig i temperaturkontrollerade tankar i 14- 16°C. Sedan får vinet vila på sin jästfällning i 8 månader för att få mer textur och komplexitet.

Passar till

Till fisk och skaldjursanrättningar, där det gärna får finnas syrlighet i tillagningen eller i tillbehören.

Label: SkaldjurFiskPastaVegetarisktLabel: Ost

Kul att veta

Tenuta Ca’Bolani är en vinegendom som ligger i hjärtat av vinområdet Aquileia i den södra delen av Friuli-Venezia Giulia. Svala vindar från Adriatiska havet och närheten till bergen ger ypperliga förhållanden för nyansrika och eleganta viner. Den vackra egendomen är totalt på 890 hektar varav 565 hektar består av vinodlingar. Man odlar följande druvsorter; Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Pinot Bianco, Friulano, Traminer, Chardonnay, Müller Thurgau, Glera, Refosco dal Peduncolo Rosso, Merlot och Cabernet Franc.

Produkttyp

Vitt vin

Systembolaget sortiment

Systembolagets beställningssortiment

Alkoholhalt

4 %

Systembolaget nr

5239001

Volym

0,75 l

Varumärke

Casa Vinicola Zonin Spa

Förslutning

Naturkork

Region

Italy - Puglia - Puglia

Sockerhalt

13,5 g/liter

Druva

Sauvignon Blanc

Lagring

Är utmärkt god att dricka idag, men kan även lagras ett par år om man så önskar.