Doft av citrus och persika med delikata örtiga, jästiga och blommiga aromer med inslag av mineral och exotisk frukt. Smak av citrus, persika och honung med friska ört- och mineraltoner. Mycket fin syra med bra längd och liten fin sötma i avslutet.
Produktion
Druvorna skördas för hand så sent som möjligt för perfekt mognad. Vinet får spontanjäsa för långsam mognad. Van Volxems viner är kallfiltrerade för att undvika tillsatser och för att återge en så naturlig produkt som möjligt. Efter avslutad jäsning lagrades vinet i 10 månader på stora, gamla ekfat.
Passar till
Gott som aperitif och till maträtter av fisk och ljust kött.
Kul att veta
På Weingut Van Volxem har vin odlats sedan romartiden. Egendomen ligger i byn Wiltingen, som är centrum för distriktet Saar, på en plats där tidigare ett Jesuitkloster legat. Rieslingvinerna från Saardalen hade sin storhetstid under slutet av 1800-talet, då de var dyrare än de berömda vinerna från Bordeaux och Bourgogne. År 2000 köpte Roman Niewodniczanski egendomen, med målet att skapa lika berömda viner som på 1800-talet och att göra Van Volxem till den förnämsta vinegendomen i hela Tyskland. Roman kommer från den anrika och välbärgade ölbryggardynastin Bitburger och har utökat de 12 hektar vinmark han köpte till närmare 85 och är idag den största producenten i området.