Färsk lax med chorizo och gourmettomater.

Njut av sensommaren med recept från Livets Goda - laga färsk lax med chorizo och tomater. Passa på att använda sommarens söta tomater, en riktig härlig kombo till den färska laxen och den kryddiga chorizon. Den här rätten avnjuts allra bäst till ett glas pinot blanc från Gustave Lorentz Signature Series.
Färsk lax med tomat och chorizo
Rating
4

Recept på lax:

500 gram laxfilé med skinn
100 gram chorizo
300 g gourmettomater
1 kruka basilika
10-12 svarta oliver utan kärnor
salt och svartpeppar
1 msk rödvinsvinäger
1 msk vatten
olivolja
citron
1. Lägg laxfiléerna med köttet nedåt i en kall stekpanna och sätt på medelvärme. När pannan börjar komma upp i temperatur och laxen börjar låta så vänder du fisken och steker vidare, ca 5 min beroende på tjocklek, tills skinnet är krispigt.
2. Medan fisken steks delar du tomaterna lite slarvigt, det får gärna vara lite olika storlekar på tomaterna för textur och kontrast.
3. Blanda tomaterna i en skål tillsammans med hackade oliver, den färska basilikan (lämna några blad för garnityr), rödvinsvinäger, citronjuice och olivolja, salt och peppar och 1 msk vatten. Blanda runt.
4. Skiva chorizon tunt och lägg i stekpannan med fisken de sista 2 minuterna, och avsluta de sista 30 sekunderna med att blanda i tomat/olivsalladen i pannan
5. Servera på tallrik och toppa med några blad basilika och några droppar pressad citron över.

Vintips till lax med tomter och chorizo:

Systembolagsnummer: 51246 99,00 kr

Ett medelfylligt pinot blanc med en tydlig friskhet och en viss mineralitet. Vinets fruktdriv är vad som binder samman denna servering och den chorizo som vi valt hade fin kryddighet vilket också gillas av Alsacevinet. 

Du kanske också är intresserad av:
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager