Filodegsrullar - perfekt tilltugg till bubbel.

Filodegsrullar är alltid en given vinnare! Du kan i stort sett fylla dom med vad du vill. Men kombinationen av lök, svamp, persilja och fetaost är nog min favorit ändå. Solroskärnora tillför härlig textur. Kom ihåg att täcka över den filodeg du inte arbetar med så den inte torkar ut. Då kommer den spricka och blir svår att arbeta med. Rullarna är godast att servera precis nygräddade och ljumma.

Vitlöksdippen får en helt fantastisk smak från vitlök som rostats hel i ugnen. Vitlöken blir söt och len i smaken, inte alls skarp som färsk vitlök. Känns det mycket med alla vitlöksklyftor? Ta ett gäng från början bara och smaka dig fram!

/Linnéa
filodegsrullar
Rating
16 st

Vitlöksdipp:

1 hel vitlök
3 dl naturell yoghurt
olja
salt
1. Baka den hela vitlöken i 180°C i cirka 30 minuter eller tills den är helt mjuk. Låt svalna och pressa sedan ur vitlök ur skalen.
2. Mosa vitlöken och blanda med yoghurt och lite olivolja. Smaka av med salt.

Filodegsrullar:

8 ark filodeg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner eller annan svamp
olja att steka i
1 dl solroskärnor
1 dl hackad persilja
150 g fetaost
salt och peppar
25 g smält smör
svarta sesamfrön
1. Fukta en handduk och lägg filodegen under handduken så de inte torkar.

2. Skala och skiva lök och vitlök. Stek mjuk i lite olja. Finhacka svampen och låt den steka med löken. Tillsätt solroskärnor och finhackad persilja och stek ett par minuter.
3. Tag av från värmen och låt svalna helt. Mosa sedan i fetaosten. Smaka av med salt och peppar.
4. Tag ut två ark filodeg från den fuktiga handduken åt gången. Lägg ihop de båda arken och dela i fyra lika stora delar. Lägg ca 2 msk fyllning längst ena kortsidan på varje degbit. Platta ut fyllningen något. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.
5. Lägg med skarven ned på en bakplåtspappersklädd plåt. Pensla rullarna med smält smör och strö över sesamfrön.
6. Grädda rullarna i 225°C i cirka 10-15 minuter eller tills de fått fin färg.

Bubbel till filodegsrullar:

Systembolagsnummer: 54041 99,00 kr

Denna crémant är en perfekt kompanjon till Linnéas filodegsrullar. Vinet är torr och frisk med behagliga bubblor och trevlig fruktighet. I eftersmaken finner man både gula stenfrukter, nektarin, mineral och brioche. 

Fler goda tilltugg:

Vietnamesiska vårrullar går att göra på oändligt många sätt. Här ger vi dig ett klassiskt recept med räkor, avokado, glasnudlar och andra grönsaker. Servera med ett glas Gozy.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager