Cape Malay - sydafrikansk fiskgryta med mustiga smaker.
Linnéa har gjort en variant på den sydafrikanska fiskgrytan Cape Malay som har mustiga smaker från kanel, lagerblad, chili och kummin.
Läs mer »Recept på en enkel och läcker fisksoppa med saffran, röd pesto och räkor. Soppan är smakrik, vacker och serveras med gott vitlöksbröd.
Italien
Systembolaget nr:
2153
255,00 kr
En skål solgul fisksoppa är alltid ett bra alternativ till middag om du frågar mig. Här har jag gett soppan smak av både saffran och lite röd pesto gjord på soltorkade tomater. En riktig smakhöjare som passar perfekt i min soppa. Räkorna tillsätter jag i efterhand, då jag tycker de lätt blir sega och överkokta om man lägger dom direkt i kastrullen. Då är det bättre att lägga lite i botten av skålen och sedan toppa soppan med några.
100 g schalottenlök
smör
1/2 g saffran
1 tsk pesto på soltorkade tomater
400 g konserverade körsbärstomater
3 dl vatten
1 msk fiskfond eller 1 fiskbuljongtärning
400 g lax
3 dl grädde
2 msk färsk gräslök
2 msk färsk dill
salt
80 g rom (jag föredrar löjrom, men ta det du gillar bäst)
200 g skalade räkor
Skala och skär schalottenlök i bitar. Fräs mjuka i en klick smör. Tillsätt saffran och soltorkade tomater. Låt detta steka på låg värme i en stund.
Slå sedan på konserverade körsbärstomater, vatten, och fiskfond. Låt koka i cirka 15 minuter.
Skär laxen i mindre bitar, ha i den och sjud i cirka 5 minuter.
Vispa upp grädden tills den börjat tjockna något och ha i nästan allt, spar lite till dekoration.
Tillsätt finhackad dill, gräslök och nästan all rom, smaka av med salt. Försök att inte röra för mycket i soppan så fiskbitarna går sönder.
Lägg hälften av de skalade räkorna i botten på 4 skålar. Häll över soppan och toppa med resterande räkor, lite gräslök, dill, resterande mängd uppvispat grädde och rom.
Servera med vitlöksbröd
4 skivor vitt bröd
olivolja
2 vitöksklyftor
flingsalt
Stek brödskivorna gyllene i lite olja i en stekpanna.
Dela vitlökarna och skrubba snittytan mot bröden, det ger en fin vitlökssmak. Strö gärna över lite flingsalt.
Klart!
255,00 kr
Aromatisk doft med inslag av tropisk frukt, citrus och grapefrukt. Smakrikt, torrt och friskt med en lång harmonisk eftersmak.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har gjort en variant på den sydafrikanska fiskgrytan Cape Malay som har mustiga smaker från kanel, lagerblad, chili och kummin.
Läs mer »Pappa al pomodoro, tomatsoppa med bröd i, är nästan omåttligt populärt både i och utanför Italien. Laga den så förstår du!
Läs mer »Laga Linnéas härliga soppa med grädde, svamp och toner av madeira.
Läs mer »Varje år utses de bästa vingårdarna ur ett vinturistiskt perspektiv av World´s Best Vineyards och på årets lista finns två av våra producenter, Robert Mondavi och Aveleda.
Läs mer »