Flädermarinerade jordgubbar med vaniljsabayonne.

Det bästa på hela buffén, desserten! I år bjuder jag på flädermarinerade jordgubbar och vaniljsabayonne. En helt oslagbar kombination! Jag smulade små söta mandelbiskvier över, som ger lite krispighet till desserten.
Flädermarinerade jordgubbar med vaniljsabayonne
Rating
4 portioner
20 min

Flädermarinerade jordgubbar med vaniljsabayonne

1 l jordgubbar
2 ekologiska lime
1/2 dl koncentrerad flädersaft
2 msk strösocker
3 äggulor
1 dl socker
1 dl sött vitt vin
1 tsk vaniljpulver
1 1/2 dl grädde
Mandelbiskvier
Citronmeliss
1. Rensa och skär jordgubbarna i mindre bitar. Riv skalet (bara det yttersta gröna) och pressa saften ur limen.
2. Blanda ner i jordgubbarna tillsammans med flädersaft och socker. Låt stå och dra minst 15 minuter.
3. Lägg äggulor, socker, vin och vaniljpulver i en rostfri bunke.
4. Ställ den över ett vattenbad och vispa tills såsen börjar tjockna. Tag bunken från värmen och vispa såsen kall. Vispa sedan grädden tjock och rör samman allt.
5. Varva de flädermarinerade jordgubbarna med vaniljsbayonne i fina glas. Toppa med krossade mandelbiskvier och citronmeliss. Servera direkt.
Systembolagsnummer: 2741 109,00 kr

Till de flädermarinerade jordgubbarna rekommenderar vi det här dessertvinet från Nederburg i Sydafrika som är utmärkt gott till desserter med frukt och bär.

Här hittar du fler midsommarrecept:

Gör en lyxig caprese med jordgubbar - svenska, söta och solmogna. Linnéa tycker att det är godast att ringla balsamico över, men det passar även fint att klicka ut lite grön pesto. Välj det du gillar bäst.

Läs mer

Linnéa gillar att servera kallskuret på en buffé. Då behöver man inte oroa sig ifall man inte kan äta direkt när det är tänkt. Köttet blir makalöst gott om det får ligga i den här goda marinaden över natten.

Läs mer
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager