Flädersill med svartvinbärsblad.

Precis innan midsommar är bladen från svartvinbärsbusken som allra bäst. Då kan du både koka saft och göra te på dom! Eller som här, använda dom i en sillinläggning. Tillsammans med smaken från flädersaften blir det här en perfekt sill till midsommar!
Flädersill
Rating
4
20 min
1 1/2 dl vatten
1/2 dl ättika
1/2 dl strösocker
1/2 dl koncentrerad flädersaft svartvinbärsblad
1/2 hackad gräslök
1 burk (420 g) inläggningssill
1. Blanda vatten, ättika och socker i en kastrull Låt koka up och rör tills allt socker lösts upp. Tillsätt den koncentrerade saften. Låt lagen svalna helt.
2. Skölj svartvinbärsbladen noga och låt torka. Skölj av sillen och skär den i bitar.
3. Varva sill, svartvinbärsblad och gräslök i en burk. Slå på lagen och sätt på ett lock. Låt stå i kylen i minst 24 timmar.
4. Dekorera gärna sillen med nya, fräscha svartvinbärsblad och lite färsk gräslök innan den serveras.
Systembolagsnummer: 7 259,00 kr

Att krydda brännvin med fläder är en mycket gammal sydsvensk tradition. Hallands Fläder har en fyllig, blommig och frisk fläderkaraktär med inslag av kanel och en liten sötma. Passar även utmärkt till toast skagen, skaldjur och gravad lax. 

Fler midsommarrecept
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager