Franskt recept på Bressekyckling.

Vi har fått ta del av Floriant Remonts utsökta recept på Bressekyckling! 
Bressekyckling
Rating
4 portioner
1h 30min
1 Bressekyckling på ca 2,2 kg
250 g smör
vitlök
timjan
1 kg havskräftor
100 g tomatpuré
2 gula lökar
1,5 liter grädde
1 rotselleri
5 dl grädde salt
2 miniselleri
100 g smör
vitlök
timjan
1. Preparera Bressekycklingen (bind upp). Stek i ugn 180 grader i drygt en timme med smör, vitlök och timjan.
2. Koka havskräftorna 3 minuter i saltat vatten och kyl av dem snabbt.
3. Bryt loss stjärten från kroppen. Skala stjärtarna och lägg åt sidan.
4. Bryn skal och kroppar i smör och lök.
5. Deglacera med cognac och bränn av.
6. Tillätt tomatpuré, rör om. Tillsätt grädden.
7. Låt koka långsamt i en timme och passera sedan genom sil.
8. Skala selleriroten och skär i stora bitar.
9. Koka i grädde under en timme och mixa sedan.
10. Ugnsstek miniselleri med vitlök och timjan under 30 minuter i 180 grader. Ös på med smöret.
11. Dela Bressekycklingen för fyra portioner och ta vara på stekskyn.

Vintips till Bressekyckling:

Systembolagsnummer: 75370 239,00 kr

Till Bressekycklingen rekommenderar vi ett glas Bourgogne. Smaken är torr med fin balans mellan fat, fruktighet och syran samt en behaglig eftersmak med bra längd.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager