Fudge med mjölkchoklad, Amarula och kaffe.

Amarula Cream on the rocks är naturligtvis en klassiker, men du kan även använda likören i bakverk, drinkar och som här i sötsaker som mjölkchokladfudge. Ett recept signerat Sara Aasum Hultberg, Årets konditor 2014.
Mjölkchokladfudge med Amarula och kaffe
Rating
ca 30
3 dl grädde
1 tsk kaffebönor
3 dl socker
1 dl mörk sirap
75 gram smör
100 gram mjölkchoklad
1. Förbered en form, cirka 20 x 30 cm med bakplåtspapper.
2. Mixa kaffebönorna fint, lägg dem tillsammans med grädde, socker, sirap och smör i en kastrull och låt sjuda på medeltemperatur under omröring i cirka 15-20 minuter.
3. Använd en termometer och när den visar 122 grader, dra av ifrån plattan och tillsätt chokladen samt Amarula.
4. Rör försiktigt ihop tills allt har smält ihop och häll ut i formen, låt stelna i rumstemperatur i cirka 4 timmar och skär sedan i fina bitar. Pudra eventuellt med kakao.
Systembolagsnummer: 677 116,00 kr

Amarula Cream har en generös, smörig doft av vanilj, kola och tropisk frukt. Krämig, mycket söt smak med generösa toner av tropisk frukt, vanilj, nötter och kola. Lång söt eftersmak.

Se också
Utskrift
Relaterat Innehåll

Se om produkten finns i lager på ditt Systembolag

Ingen butik vald Aktuell Systembolagsbutik:

Finding nearest stores...

Systembolagsbutiker som har produkten i lager