Fylld aubergine med lammfärsbiffar.

Aubergine fylld med rostade tomater, vitlök, lök, massor av parmesan och lammfärsbiffar.

Fylld aubergine med lammfärsbiffar

4

0 h 50 min

Det finns en grönsak som jag under de senaste åren lärt mig använda, och det är aubergine. Eller äggplanta som den faktiskt heter på svenska. Ett namn jag aldrig tyckt passat speciellt bra på denna lila skönhet. Men efter lite sökande visade det sig att de tidigare sorterna av denna grönsak faktiskt var ljusa och äggformade. Sedan har namnet fått hänga kvar, även om grönsaken i vår tid inte alls liknar ett ägg.

Här hemma använder jag aubergine på många olika sätt. Antingen som lite utfyllnad i en gryta, gör en god baba ganoush på den. Eller som idag, först ugnsbakar och sedan fyller med massa godsaker. En fin rätt att servera så här när vi har nyproducerade råvaror i överflöd! Auberginen har jag fyllt med rostade tomater, vitlök, lök, massor av parmesan och lammfärsbiffar.

Vintips till fylld aubergine och lammfärsbiffar:

Recept: Linnéa Seidel

Lammfärsbiffar Kryddiga lammfärsbiffar med afrikansk touch.

Härliga lammfärsbiffar som du allra helst grillar, men självklart går de att tillaga i ugnen också. Servera med couscous och myntasås!

Läs mer
Örtmarinerade lammracksÖrtmarinerade lammracks med ugnsrostad delikatesspotatis.

Linnéa bjuder på ett recept på härliga, örtmarinerade lammracks.

Läs mer
Pasta med lammfärs, chili och getost.Krämig pasta med lammfärs och getost.

Ibland ska man inte krångla till det. Och då kan man laga pasta med lammfärs och getost. Lätt som en plätt men med så mycket smak!

Läs mer
Lammwallenbergare med ajvar och potatispuréItalienska lammwallenbergare med ajvarsås och potatispuré.

Här möter klassisk svensk husmanskost italienska smaker och det blir en riktig fullträff.

Läs mer
Bobotie-köttbullar med gul pasta och tomatsalsaBobotie-köttbullar med gul pasta och tomatsalsa.

Bobotie är Sydafrikas nationalrätt som görs med nötfärs. Förälska dig i kocken Louise Mérus lammköttbullar med tillbehör och njut tillsammans med ett gott, rött vin.

Läs mer